Ring oss på 070 - 372 85 55 eller skriv ett mail till info@aventyrsmastarna.se

Bäverjakt


Upplev bäverjakt när den är som bäst!

Hälsingeskogarna ger fantastiska möjligheter till mycket bra och spännande bäverjakt. Vi har tillgång till mycket stora arealer, många vattendrag och väldigt mycket bäver.

Jakttiden för bäverjakt är 1/10-15/5.

Prisexempel: 4-5 jägare, helpension 2 nätter, 4 jakter och övningsskytte
4995 kr/jägare

TIDNINGEN JAKTMARKER & FISKEVATTEN VAR PÅ BÄVERJAKT HOS OSS VÅREN 2010, LÄS REPORTAGET I NR 3/2011 ELLER Nedan.

”Pulsen stiger ett par snäpp, Johan gör studsaren klar, tar stöd mot bäverkäppen och sedan väntar vi.
Bävern simmar stadigt rakt emot oss, troligen är den på väg till hyddan men för att komma dit måste den passera oss. Frågan är om den simmar eller dyker…
40 meter framför oss piskar bävern varnande med stjärten så att vattnet stänker och sedan dyker den tvärt. Den är borta.
Intensivt spanar vi av vattenytan i hopp om att få syn på tecken som kan avslöja var djuret är, men vi ser inget. Ändå är vattnet bara metern djupt.
– Där, nästan på samma ställe som den dök.
Johan siktar, men bävern ligger helt stilla och att skjuta framifrån på en bäver i vattnet är inte att tänka på,
åtminstone inte på 40 meter, så vi väntar tyst och stilla. Till slut har vi turen på vår sida och bävern simmar rakt emot oss igen.
Men på knappt 20 meter blir den åter orolig och stilla. Johan är nu bestämd. Bara bävern snurrar lite trycker han av, och det gör den!”

Guiderna lär er det mesta om bävern och jakten. Allt från att hitta rätt skottplats till hur du tillagar en välsmakande gryta och preparerar en fin trofé.
Bävern är aktiv under gryning och skymning, det är då man jagar den. Under dagtid får ni öva skytte samt lära er praktiska jakttips för att komma i läge för skott.

Följ oss i sociala medier!